fbpx

Harga Barang Mahal, Kos Operasi Tinggi, Staf Lari, Jualan Tepu, Pelanggan Tidak Membeli, Ramai Pesaing Di Pasaran, Salah Cara Marketing Dan Tiada Hasil Punca Utama Bisnes Gagal

Khas untuk anda:-

Peniaga, Pengilang, Pengasas Produk, Usahawan, Ejen, Stokis atau Dropship yang komited nak Grow & Bina Bisnes Berjaya sehingga capai jualan jutaan ringgit

Ketahui Cara Tangani Masalah Utama Bisnes Dengan Solusi Yang Tepat & Bagaimana Nak Pastikan Bisnes Anda Boleh Sustain Malah Tingkatkan Jualan Dalam Masa 3 Bulan
Hanya Perlukan Bimbingan Bisnes & Ilmu Yang Tepat

Bisnes Yang Stuck Akan Mula Nampak Jalan

Operasi Bisnes Akan Lebih Terurus

Staf Lebih Setia Dengan Anda

Buat Marketing Sampai Orang Membeli

Buat Pelanggan Berkongsi Dengan Kenalan Mereka

Bina Jenama Bisnes Yang Ramai Kenal

Lonjakkan Jualan Dan Bisnes Secara Konsisten

Usahawan akan lebih tenang, gembira dan seronok berniaga dan ini adalah impian semua usahawan dalam Membina Bisnes Berjaya

Beri peluang pada diri anda dan mulakan langkah sekarang!

Hadir Program Intensif 3 hari

di Setia City Convention Center (SCCC) Setia Alam, Selangor

SEJAK 2008 & SEPANJANG 14 TAHUN, RICHWORKS TELAH BANTU RAMAI USAHAWAN BINA BISNES BERJAYA

APA TANDA-TANDA BISNES ANDA SEDANG MENGHADAPI MASALAH?

Pelanggan anda semakin kurang
Tak cukup duit untuk tambah stok produk
Anda terpaksa bermain dengan harga untuk menang dengan pesaing
Staf anda lari kerana tidak yakin dengan anda
Terpaksa dahulukan gaji staf daripada gaji sendiri
Lebih banyak duit keluar daripada masuk

KENAPA BISNES ANDA MENGHADAPI MASALAH & KRISIS?

Kredit: Harian Metro

Masalah-masalah perniagaan ini memang akan dihadapi oleh semua usahawan. Jangan ingat hanya bisnes tertentu sahaja yang terjejas.

Ini antara masalah-masalah yang menyebabkan bisnes anda gagal dan lingkup:

Masalah Krisis Ekonomi

  • Inflasi
  • Harga barang mentah naik
  • Nilai Ringgit susut
  • Kenaikan kadar faedah institusi kewangan

Masalah Ketidakstabilan Politik

  • Ketidaktentuan polisi kerajaan
  • Kemasukkan dana pelabur asing terjejas
  • Indeks Bursa saham jatuh
  • Kekurangan tenaga kerja di pasaran

Masalah Tiada Ilmu Bisnes

  • Tidak tahu hala tuju perniagaan
  • Tidak tahu buat pemasaran yang tepat
  • Tidak tahu uruskan kos yang efisien
  • Tidak tahu uruskan perniagaan, kakitangan & kewangan

Masalah Tiada Mentor

  • Gagal membuat keputusan yang tepat
  • Tidak ada kepastian dalam perancangan jangka masa pendek & panjang
  • Tiada pemantauan yang menyeluruh
  • Tiada strategi jelas untuk Bina Bisnes Berjaya

Masalah Pasca Pandemik

  • Sikap pembeli berubah
  • Kuasa membeli pelanggan menurun
  • Persaingan lebih sengit
  • Harga kos naik mendadak

Masalah Tidak Mempunyai Circle Yang Betul

  • Usahawan fikir hanya mereka yang menghadapi masalah perniagaan
  • Tiada sistem sokongan untuk bergantung
  • Cepat putus asa
  • Tidak mempunyai peluang bekerjasama

“Sedar tak sedar, krisis berlaku setiap masa. Umpama kita tak mati lemas sebab kita jatuh sungai, tapi kita mati lemas sebab kita tak pandai berenang dan tenggelam.

Dalam bisnes pun sama, kita gagal bukan sebab krisis tapi kita tiada ilmu perniagaan.”

Kredit: Harian Metro

Ramai usahawan yang salah anggap sebenarnya

Mereka ingat isu-isu di atas tidak memberi kesan kepada bisnes mereka

Tapi hakikatnya… Perniagaan mereka tengah tenat. Mereka terseksa dengan pelbagai masalah dan krisis di luar kawalan mereka

Jika tidak ditangani dengan segera, ini akibatnya:

Bukti Keberkesanan program 10x bina bisnes berjaya

BINA BISNES BERJAYA AKAN BANTU SELESAIKAN MASALAH BISNES ANDA

Khas untuk anda:-

Peniaga, Pengilang, Pengasas Produk, Usahawan, Ejen, Stokis atau Dropship yang komited nak Grow & Bina Bisnes Berjaya sehingga capai jualan jutaan ringgit

Mentor Usahawan Datuk Wira Dr Azizan Osman akan berkongsi ilmu bisnes dan strategi terkini bagaimana usahawan boleh Bina Bisnes Berjaya ketika krisis ini

Ramai usahawan di bawah bimbingan RichWorks berjaya berdepan dengan cabaran dan krisis sehingga capai matlamat dan impian mereka dalam tempoh 6 hingga 24 bulan

BETUL KE BOLEH BINA BISNES BERJAYA?

Kita tengok apa kata peserta yang pernah hadir ke 10X Bina Bisnes Berjaya

Pengalaman pertama join program RichWorks

Leader perlu kuat untuk bangkit demi Team

Leaders must have high energy

SEJAK 2008 & SEPANJANG 14 TAHUN, RICHWORKS TELAH BANTU RAMAI USAHAWAN BINA BISNES BERJAYA

SETAKAT HARI INI

Peserta telah dilatih dan dibimbing oleh RichWorks

Peserta telah hadir program secara Live Event

Peserta telah hadir program secara Virtual Online

Usahawan yang capai RM1 Juta pertama telah dilahirkan dari 2019 hingga 2022

Jualan terkumpul usahawan di bawah bimbingan
Mentorship RichWorks pada tahun 2020

Jualan terkumpul usahawan di bawah bimbingan
Mentorship RichWorks pada tahun 2021

Langkah-langkah untuk anda hadir ke Bina Bisnes Berjaya

USAHAWAN JUTAWAN BIMBINGAN RICHWORKS

“Saya mula nampak hala tuju bisnes dengan jelas, bisnes bukan hanya untuk diri sendiri, malah untuk orang lain juga.”

Eriyca Baiduri (Madammu)

Pengasas, Noir

“Bisnes yang disangka berjaya selepas buat puluhan ribu hampir gulung tikar dengan duit simpanan ratusan ribu tinggal RM10,000 saja.”

Muhammad Hasbullah & Nuriah

Pengasas, Hasnuri

“Saya ingat senang nak berjaya dalam bisnes, ye lah ada nama sebagai artis kan. Saya silap, duit banyak habis, masa terbuang, stress je dapat..”

Nana Mahazan

Pengasas, Nana Mahazan Beauty

Tawaran istimewa bagi 1000 usahawan terawal

Jom rebut peluang untuk hadir ke 10X Bina Bisnes Berjaya dan belajar daripada Mentor Usahawan Jutawan yang telah terbukti berjaya lahirkan ramai usahawan jutawan

SOALAN YANG KERAP DITANYA (FAQ)

Siapa patut hadir program 10X Bina Bisnes Berjaya?

Khas untuk usahawan atau peniaga yang nak kembangkan perniagaan ke tahap yang lebih tinggi, nak tambah jualan bulanan dan tahunan, nak mempunyai struktur perniagaan yang tersusun dan kukuh, nak pastikan bisnes sustainable atau berdaya saing, “cash reserve” yang banyak dan membina pasukan yang dinamik. 

Atau

Untuk usahawan atau peniaga yang stuck atau buntu dalam bisnes, berada di tahap jualan yang sama, menghadapi masalah pengurusan kos, kenaikan harga barang mentah, tiada halatuju bisnes, ingin tingkatkan jualan dan aktiviti pemasaran, dan serius nak berjaya dalam bisnes untuk capai matlamat bebas kewangan, masa dan pilihan melalui perniagaan.

Adakah program ini berbayar atau percuma?

Program ini bernilai RM10,997 tapi ia ditaja 100% oleh RichWorks untuk bantu lebih ramai usahawan dan peniaga yang sedang hadapi cabaran perniagaan.

Adakah makanan & minuman disediakan?

Tidak. Makanan dan minuman untuk para peserta Bina Bisnes Berjaya tidak disediakan.

Boleh saya hadir jika tiada bisnes?

Program ini khusus untuk anda yang berniaga, pemilik perniagaan, usahawan dan founder agar anda dapat memahami dan boleh relate dengan cabaran yang anda sedang lalui. Namun, sekiranya anda ingin belajar dan ada niat untuk memulakan perniagaan, anda boleh daftar dan hadir.

Macam mana saya nak daftar?

Langkah 1:
Klik link Daftar Sekarang

Langkah 2:
Lengkapkan maklumat anda

Langkah 3:
Setelah selesai pendaftaran, sila semak emel anda untuk pengesahan pendaftaran.

Langkah 4:
Sertai Telegram khas Bina Bisnes Berjaya

Langkah 5:
Claim pelbagai ebook yang kami sediakan untuk anda di dalam Telegram Bina Bisnes Berjaya

Boleh saya ajak rakan niaga, bisnes partner, team, suami, isteri atau kawan-kawan untuk hadir?

Boleh, kami benarkan dan mengalu-alukan. Membina perniagaan bukanlah kerja anda seorang. Anda memerlukan sokongan dari semua pihak termasuk pasangan, keluarga, rakan-rakan niaga dan pasukan anda.

Adakah program ini dianjurkan secara Live bersemuka atau secara Online?

Program ini adalah Live Event secara bersemuka di Setia City Convention Centre (SCCC) Setia Alam, Selangor.

Di mana lokasi program?

Di Setia City Convention Centre (SCCC) Setia Alam, Selangor.

Bila tarikh program 10X Bina Bisnes Berjaya?

Program akan berlangsung pada bulan Oktober 2022. Tarikh dan durasi program akan dimaklumkan dalam masa terdekat semasa pelancaran program Bina Bisnes Berjaya.

Kenapa saya perlu mendaftar awal ke program 10X Bina Bisnes Berjaya?

Pendaftaran ke program 10X Bina Bisnes Berjaya yang lepas telah mencecah lebih 15,000 pendaftaran untuk Live Event. Pendaftaran adalah secara ‘first come, first serve’ mengikut jumlah tempat duduk yang terhad (mengikut kapasiti dewan SCCC).

Anda yang mendaftar awal akan diutamakan mendapat tawaran pengesahan tempat duduk. Sebagai bonus anda juga akan mendapat bimbingan tentang perniagaan lebih awal dari pakar penasihat RichWorks.

Boleh saya tukar atau ganti pendaftaran dengan peserta lain?

Boleh, anda perlu hubungi Pegawai RichWorks dengan maklumat lengkap seperti (Nama Penuh, No. Kad Pengenalan/Passport, Emel dan No. Telefon) peserta lama dan peserta baru yang ingin digantikan untuk pertukaran maklumat peserta dalam sistem pendaftaran.

Boleh saya dapatkan jadual program?

Peserta berdaftar boleh semak emel anda, sahkan kehadiran dengan link Self Check-In dan muat turun Pra Pakej untuk dapatkan maklumat lengkap serta jadual pembelajaran sepanjang program berlangsung.

Maklumat-maklumat tentang program akan dimaklumkan dari semasa ke semasa di dalam Telegram Bina Bisnes Berjaya.

Saya baru mula berniaga tapi masih bekerja dan berniaga part-time. Adakah program ini sesuai untuk saya?

Sesuai! Program ini akan memberi anda bimbingan untuk perkukuhkan lagi asas bisnes sekarang mengikut tahap perniagaan anda. Anda boleh pelajari dan kuasai ilmu bisnes yang dikongsikan untuk aplikasi dalam bisnes anda dan sentiasa upgrade ilmu dengan pembelajaran berterusan.

Saya sudah miliki pengalaman berniaga selama lebih 3 tahun? Apa yang boleh saya pelajari sekiranya saya hadir?

Sekiranya anda telah berniaga selama beberapa tahun, anda sepatutnya telah capai jualan RM 1 juta pertama setahun atau lebih.

Sekiranya bisnes anda belum capai RM 1 juta pertama setahun, anda patut hadir 10X Bina Bisnes Berjaya untuk kenalpasti tahap bisnes anda sekarang, apa halatuju bisnes, cabaran dan isu yang dihadapi, solusi untuk bisnes anda, bagaimana anda boleh grow bisnes dari segala aspek perniagaan terutamanya dalam meningkatkan jumlah pelanggan dan tahap jualan anda.

Adakah program ini hanya untuk pemilik perniagaan atau saya boleh bawa staf dan team untuk hadir sekali?

Sebagai pemilik perniagaan, anda boleh membawa staf dan pasukan untuk hadir bersama supaya pemahaman tentang bisnes adalah sama. Ini akan memudahkan anda merancang hala tuju bisnes bersama dengan mereka selepas hadir ke program 10X Bina Bisnes Berjaya.